HOME CYCLO MTB Wandeling MOTORBIKE VESPA / SCOOTER

Bedoeling van dit project is, dat ik een pelgrimstocht onderneem naar Santiago de Compostella.

Maar eerst mezelf even voorstellen.

Mijn naam is Robert (Robby) Baetens, geboren en getogen in Mechelen 23 dec 1960.

Ben gehuwd, heb drie kinderen en 6 kleinkinderen.

Beroepshalve was ik tot mijn 29 tewerkgesteld in de privé om dan naar Defensie te vertrekken. Eerste 5 jaar in de BSD Duitsland om daarna terug te keren naar Heverlee, waar ik op 36 jarige leeftijd met succes de opleiding Para Commando heb  voltooid. Nu ben ik sinds 1 jan 2017op pensioen.

Wat wandelen betreft, moet ik zeggen dat ik geen reguliere wandelaar ben. Beroepshalve heb ik veel gewandeld,

Verder heb ik 2 x de vierdaagse van Nijmegen en 14 x de Dodentocht van Bornem op mijn palmares staan.

De Pelgrimstocht

Bedoeling is, dat ik een pelgrimstocht, te voet met wandelkar, vertrekkend  van uit Den Helder (mijn laatste werkplaats) via België, Frankrijk naar Santiago de Compostella ( in het NW van Spanje), onderneem. De weg in Spanje is de Camino Frances die vertrekt vanuit Saint Jean Pied de Port. Deze Camino    

is +/- 800 km lang. Mijn ganse pelgrimstocht zal ongeveer 2500 km zijn, dit naargelang de weg die ik volg.

Uitvoering

Deze tocht zal geen luxe wandeling zijn van van het ene hotel naar het andere. Het idee is, dat ik de tocht zo dicht mogelijk benader, in de geest van de pelgrims uit het verre verleden.

Ik ga proberen, met zo weinig mogelijk geld, al de kennis en vaardigheden die ik heb geleerd in mijn 57 jarig bestaan op deze aardkloot, deze tocht tot een goed einde te brengen. Bv slapen, daarvoor ga ik bij mensen aankloppen om te vragen dat ze voor mij een plaats hebben. Zoja, dan stel ik daar tegenover dat ik iets iets wil terug doen. Indien ik geen plaats vind, heb ik mijn tent.

Timing

Datum van vertrek is April 2019. De juiste datum moet nog bepaald worden.

Sociale media

Ik ga deze tocht op film en foto's vastleggen. Daarmee kan ik dan dagelijks of wanneer de mogelijkheid zich voordoet, een verslag brengen op Facebook,YouTube kanaal, Blog enz.

Sponsoring

In de eerste plaats, doe ik deze pelgrimage voor mezelf. In de tweede plaats wil ik er ook een sponsoring aan verbinden, niet voor mezelf, maar voor 2 organisaties.

  1 Vossen met de Meynen, Is een organisatie die geld, via allerlei activiteiten ( bv verkoop van bier, wijn en cava, met eigen merknaam) inzamelt voor het onderzoek naar de ziekte van Duchenne of spier- of musculaire dystrofie van Duchenne (DMD).

 

  2 Prinses Harte is een Mechelse organisatie die zich bezig houd met het zo comfortabel mogelijk maken van kinderen, tijdens hospitalisatie. Dit doen ze door allerlei pakketten uit te delen.

Beide  organisaties, zetten zich met hart en ziel in voor hun doel, vandaar mijn keuze.

Activiteiten

Zelf ga ik ook activiteiten organiseren, bv Spaghetti avond.

Ik zal ook aanwezig zijn tijdens Ucom2Bike op 6 Mei 2018.  Daar zal ik met mijn materiaal staan en mijn project voorstellen.

Er zal ook een farde liggen waar mensen, tegen een kleine vergoeding van 1 euro sponsoring ( zie hierboven) of meer, hun wensen, zegens enz. in vermelden. Ook niet religieuze personen kunnen er iets inschrijven. Deze farde zal ik dan meenemen op mijn tocht en afleveren in Compostella.  

 

           Tot op Ucom2Bike

           Mvrgr Robert

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

Project “Compostella pelgrim for Duchenne and Prinses Harte”